ŠRI LANKA I ODMOR NA OBALI: 11 DANA AVIONOM

Let iz Zagreba. Polupansioni uključeni u cijenu.

Cijena na upit

Safari u nacionalnom parku Yale

Plantaže čaja, botanički vrtovi, egzotični mirisi i začini

Uspon na jednu od najslavnijih monolitnih stijena u svijetu

Upoznavanje drevnih prijestolnica Šri Lanke  

Odmor na obali Šri Lanke

 

Program putovanja: 

1.DAN: ZAGREB – ISTANBUL – COLOMBO let

LET U PRIJESTOLNICU ŠRI LANKE

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 18.00 sati. Polet zrakoplova kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 20.10 sati sa dolaskom u Istanbul u 23.20 sati. Nastavak leta za Colombo je predviđen u 02.00 sati. Dolazak u Colombo je predviđen drugi dan u 15.20 sati po lokalnom vremenu.

 

2. DAN: COLOMBO – DAMBULLA večera, noćenje

VOŽNJA KROZ RIŽINA POLJA

Po dolasku, vožnja prekrasnim zelenim krajolikom s pogledom na rižina polja i nasmijano lokalno stanovništvo. Dolazak u ugodni gradić Dambulla i smještaj u hotel. Odlazak do Velikog kraljevskog svetišta „ Raja Maha Vihara“ s brojnim kipovima Bude i starim antičkim slikama. Na putu do hrama će nas pratiti majmuni, stalni čuvari ovog stjenovitog hrama. Večera i noćenje.

 

3. DAN: DAMBULA – POLONNARUWA – SIGIRIYA – DAMBULLA doručak, večera, noćenje

KAMENA LAVLJA STIJENA

Razgled Polonnaruwe, nekoć prijestolnice Šri Lanke s brojnim parkovima, palačama i hramovima.  Odlazak do obližnje Sigiriye ili lavlje stijene, monolitne stijene i ujedno svjetskog čuda. Uspon na vrh stijene, prolazeći pokraj freske Djevojke u oblacima gdje nas očekuje prekrasan pogled na zeleni tropski krajolik. Povratak u hotel, večera, noćenje.


4. DAN: MATALE – KANDY doručak, večera, noćenje

ZAČINSKI VRTOVI

Vožnja do sela Matale gdje ćemo razgledati prekrasne začinske vrtove kao i vrtove ljekovitih biljaka. Odlazak do radionice batika i razgled proizvodnje tradicionalnih uzoraka na svili. Nastavak vožnje do mjesta Kandy, posljednje prijestolnice singalskih kraljeva i razgled hrama Sri Dalada Maligawa u kojem se čuva relikvija Bude i muzej dragog kamenja. U večernjim satima odlazak na predstavu singalskog plesa. Večera i noćenje.


5. DAN: PINNAWELA – PERADENIYA – NUWARA ELIYA doručak, večera, noćenje

PREKRASNE ORHIDEJE

Obilazak kraljevskog botaničkog vrta u mjestu Peradeniya, nakon čega ćemo posjetiti sirotište slonova Pinnawella i imati priliku promatrati slonove tijekom kupanja u rijeci. Slijedi vožnja slikovitim krajolikom s pogledom na plantaže čajevca i odlazak u jednu od tvornica čajeva uz mogućnost kupovine. Poslijepodne ćemo posjetiti Nuwara Eliya ili »Little England«, grad u kojem je još uvijek vidljiv snažan utjecaj nekoć britanske kolonije. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 

6. DAN: NUWARA ELIYA – ELLA doručak, večera, noćenje

BAJKOVITA BREŽULJKASTA ZEMLJA

Bajkoviti brežuljkasti krajolik s plantažama čaja će zamijeniti poljoprivredna zemljišta i područje s brojnim slapovima. Posjet slapovima Ravana. Nastavak kroz zelenu pokrajinu do okolice nacionalnog parka Yalle. Vožnja do hotela, večera i noćenje.

 

7. DAN: YALLE – GALE – COLOMBO doručak, večera, noćenje

NACIONALNI PARK YALLE

U jutarnjim satima slijedi vožnja terenskim vozilima kroz nacionalni park Yalle u kojem obitavaju slonovi, krokodili, više od 130 vrsta ptica te leopardi, najslavniji stanovnici parka. Nastavak putovanja do prekrasnog priobalnog gradića Gale. Slobodno vrijeme za kavicu ili razgled utvrde Gale Fort. Nastavak do Colomba prolazeći pokraj slavnih „ribara na kolcima“. Prijevoz do hotela.

 

8.-10. DAN: ODMOR NA OBALI doručak, večera, noćenje

Vrijeme je za odmor! Dane ćemo provesti na plaži ili po želji posjetiti neke od brojnih nacionalni parkova u blizini. Deseti dan slijedi prijevoz do zračne luke i let za Istanbul u 21.30, s dolaskom u Istanbul u 05.35 h.  

 

11. DAN: ISTANBUL – LJUBLJANA/ZAGREB

Po dolasku u zračnu luku Istanbul, slijedi nastavak leta u 07.15 sati, s predviđenim dolaskom u Ljubljanu u 08.45 sati. Mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.


CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi,
 • noćenja u hotelu 3/4* (lokalne kategorije) na osnovi polupansiona,
 • prijevoze prema programu, razglede i ulaznice prema programu,
 • lokalnog vodiča tijekom putovanja
 • pratitelja tijekom putovanja,
 • trošak organizacije i jamčevinu.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE: 

 • zrakoplovne pristojbe 2.860 kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 2.300 kn,
 • napojnice za vodiče/vozače pribl. 55 USD,
 • vizu (uključena usluga ishođenja) 310 kn,
 • fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
 • osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje,
 • povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

 

OBAVEZNE DOPLATE: 

napojnice za vodiče/vozače (plaćanje na licu mjesta) pribl. 55 USD, viza (uključena usluga ishođenja) 310 kn.

VIZA:

hrvatskim državljanima potrebna je viza za ulazak na Šri Lanku. Dobiva se elektronskim putem. Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

 

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:

dodatne ulaznice.

 

POPUSTI

dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

 

VAŽNE NAPOMENE:

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta. 

Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.

Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

 

 

 

Opći i posebni uvjeti te upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Vašim potpisom ugovora iskazujete da ste suglasni s navedenim uvjetima. Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti. Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije unutar 3 dana prije puta. U hotelima s all inclusive uslugom početak usluge ovisi o itinereru zrakoplova. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.