BUDIMPEŠTA - 3 dana autobusom

Cijena na upit

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB - VARAŽDIN - ČAKOVEC - BUDIMPEŠTA

Polazak autobusa u 6.30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb (peron 502 - 506). Prema potrebi kraći ukrcaj putnika u Varaždinu (7.30 sati, autobusni kolodvor) i Čakovcu (8.00 sati, hotel Park). Nastavak putovanja kroz Mađarsku s kraćim odmorima na putu. Po dolasku u Budimpeštu odlazak do brda Gellert s utvrdom - Citadelom, vidikovca s kojeg se pruža fantastičan pogled na Budim, Peštu, Dunav, brojne mostove... Nastavak vožnje autobusom do Pešte i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak na razgled centra grada: impresivna Bazilika Sv. Stjepana, trg Vorosmarty, slavna slastičarnice Gerbaud, glavna trgovačka ulica Vaci s bogatom ponudom trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Posjet zatvorenoj tržnici sa bogatom ponudom suvenira, vina, poznatih mađarskih rakija, različitih vrsta začinske paprike i veliki izbor zalogajnica s popularnim savijačama, gulaš juhom, raznim vrstama kobasica, kolačima i drugim mađarskim specijalitetima. Kasno poslijepodne predlažemo odlazak na vožnju brodom po Dunavu s uključenom večerom (doplata). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: BUDIMPEŠTA 

Doručak. Nastavak razgleda grada (panoramski i pješice): Trg heroja, šetnja Gradskim parkom u kojem se nalazi: gradsko klizalište, Vajdahunyadi dvorac, gradsko jezero, ZOO vrt, cirkus, mineralne neobarokne toplice Szechenyi, restorani, avenija Andrassy najljepša gradska ulica sa sjajnim palačama i Operom, Parlament… Razgled nastavljamo na Budimskoj strani: Ribarska tvrđava, Budimski dvorac… Kraće slobodno vrijeme do povratak autobusom do Pešte u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za osobne programe. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku večeru u čardu uz program (doplata). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: BUDIMPEŠTA - ČAKOVEC - VARAŽDIN - ZAGREB 

Doručak i odjava iz hotela. Predlažemo posjete muzejima (Nacionalni muzej, muzeji u Kraljevskoj palači, vrlo vrijedna zbirka Muzeja lijepih umjetnosti) ili posjet ZOO vrtu, kupanje u mineralnim toplicama Szechenyi ili šetnju Gradskim parkom. Oko 14 sati polazak prema Zagrebu. Mogući ručak u čardi u blizini jezera Balaton (doplata). Nastavak putovanja za Zagreb preko Čakovca i Varaždina. Dolazak se očekuje u večernjim satima.


First minute popust: 50 kn za uplate do 28 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.

Cijena po osobi uključuje:

 • prijevoz autobusom prema programu
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*
 • razglede prema programu
 • pratitelja na putovanju
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 300 kn, večeru u čardi 190 kn (plaćanje prilikom prijave, najmanje 20 prijavljenih)
 • vožnju brodom po Dunavu s uključenom večerom 250 kn (plaćanje prilikom prijave, najmanje 30 prijavljenih)
 • ručak u čardi 110 kn (plaćanje prilikom prijave, najmanje 20 prijavljenih osoba)
 • putno osiguranje (preporučujemo).

Popusti: 

 • 80% popusta za dijete do 2 god. bez ležaja,
 • 20% popusta za dijete od 2 do 12 god. na pomoćnom ležaju,
 • 10% popusta za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.

Napomena: mogućnost polaska iz Karlovca na upit 

Najmanji broj putnika: 40

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Dobro je znati
U Mađarskoj vrijedi nacionalna valuta mađarska forinta koja je i jedino sredstvo plaćanja, tako da za 1 euro dobijete oko 310 forinti. Forinte je moguće nabaviti i u našim bankama, a vodič će vam preporučiti mjenjačnice u Budimpešti tijekom razgleda. Cijena javnog prijevoza (bus/tramvaj) u Budimpešti je 350 HUF u jednom smjeru - vrijedi 60 minuta od poništavanja. Presjedanje nije dopušteno, osim za promjenu linije podzemne željeznice i to ako se krećete u istom smjeru.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 29 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 48 sati prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Šifra aranžmana: 2017KMPS