MINIMUNDUS I KLAGENFURT- 2 dana autobusom

Villach – Klagenfurt – Vrbsko i Bledsko jezero

Cijena na upit

  • razgled Klagenfurta i Villacha
  • vrijeme za posjet Minimundusu, zabavi za veliki i male uz 156 modela poznatih građevina iz cijelog svijeta
  • posjet luksuznom ljetovalištu Velden na Vrbskom jezeru
  • posjet Bledu i Bledskom jezeru
  • lijepi vikend uz kratku vožnju i brojne sadržaje!

Program putovanja:

Villach – Klagenfurt – Vrbsko i Bledsko jezero


1.dan  ZAGREB - KLAGENFURT - MINIMUNDUS - VILLACH
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, peroni 502-506 u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju prema austrijskoj Koruškoj  uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Klagenfurt, glavni grad Koruške. Šetnja do  kazališta, gradske vijećnice, glavnog gradskog trga, fontane Lindwurm, spomenika Mariji Tereziji  i palače Landhaus. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu, šetnju ili ručak. Odlazak do obližnjeg Minimundusa, „svijeta u malom“ gdje ćete vidjeti modele najvažnijih svjetskih građevina i krenuti na „put oko svijeta“ u minijaturi: od atenske Akropole, opere u Sidneyu, londonskog Towera do Bijele kuće u Washingtonu, bečke katedrale sv. Stjepana, pariškog Slavoluka pobjede, indijskog Taj Mahala, crkve sv. Petra u Vatikanu itd. Preko 150 modela u omjeru 1:25 pružiti će bezbrojne mogućnosti  fotografiranja uz najvažnije građevine, a parkovi i cvjetni nasadi u blizini Vrbskog jezera čine čarobno okruženje ovog parka zanimljivog i djeci i odraslima o čemu govori i brojka o 17 milijuna dosadašnjih posjetilaca! Putnici koji ne žele posjetiti Minimundus mogu iskoristiti vrijeme u središtu Klagenfurta i dogovoriti mjesto sastanka s pratiteljem radi nastavka puta. Odlazak prema Villachu, drugom najvećem koruškom gradu  cestom iznad Vrbskog jezera. Šetnja povijesnom jezgrom Villacha: crkva sv. Jakova s najvišim crkvenim tornjem visokim 94 metara – gradska vijećnica – glavni trg – obala Drave – crkva sv. Nikole. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan  VRBSKO JEZERO I VELDEN - BLEDSKO JEZERO - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja uz jezero Wörthersee (Vrbsko jezero). Na obalama ovog jezera austrijsko plemstvo je podizalo svoje palače i ljetnikovce. Zaustaviti ćemo se u mjestu Velden (Vrba ob jezeru), jednom od najpoznatijih mjesta za odmor u Koruškoj, poznatom po snimanju popularnih serija i dvorcu Velden. S obale jezera pruža se lijep pogled na alpske vrhunce i guste crnogorične šume. Romantično šetalište uz jezero, luksuzne vile austrijskog jet seta  i ugodne slastičarnice i kavane daju poseban čar ovom mjestu. Slobodno vrijeme. Put se nastavlja kroz tunel Karavanke do bisera slovenskih Alpi, Bledskog jezera. Vrijeme za šetnju oko jezera, vožnju brodom do otoka na jezeru ili kušanje bledskog specijaliteta poznatih kremšnita. Povratak prema Hrvatskoj uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u  ranim večernjim satima.


Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu,
• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 1  noćenja s  doručkom  u hotelu 3* na području Villacha/Klagenfurta
• razgledavanja i izlete prema programu,
• pratitelja tijekom putovanja,
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
• ulaznicu za Minimundus (informativna cijena ulaznice, može biti podložna promjeni): odrasli 16 EUR, mladi do 15 godina 8 EUR
• doplata za jednokrevetnu sobu - 240 kn
• Putno osiguranje

Popusti: Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno, djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 20% popusta. Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj osobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.280.703. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj. Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska  manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Šifra aranžmana: 2017BRVT